"You can put a caption for your image right here"

ROMANIAN ACADEMY

Institute of Geography
Home About usNews & events


______________
Vă facem cunoscut că Prezidiul Academiei Române a aprobat organizarea în perioada septembrie-octombrie 2024 a colocviului de admitere la doctorat, forma cu stipendiu şi forma fără stipendiu în Institutele de Cercetare Abilitate (I.C.A.).

Mai multe detalii pot fi găsite aici.


______________
Institutul de Geografie al Academiei Române organizează în data de 13 iunie 2024, la Sala de Consiliu a Academiei Române, începând cu ora 10:00, workshop-ul intitulat UTILIZAREA DURABILĂ A TERENURILOR - PROVOCĂRI ACTUALE ŞI VIITOARE.
Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului de cercetare al Uniunii Europene Orizont "Strategii de utilizare durabilă a terenurilor în contextul schimbărilor climatice şi al provocărilor legate de biodiversitate în Europa" (Towards Sustainable Land-use Strategies in the Context of Climate Change and Biodiversity Challenges in Europe) (Europe-LAND), www.europe-land.eu.

Pentru mai multe detalii privind evenimentul vă rugăm să accesaţi următorul document.


______________
În data de 08.12.2023, în cadrul sesiunii anuale de comunicări ştiinţifice intitulată "Cercetarea geografică în Antropocen", desfăşurată la Insitutul de Geografie al Academiei Române, a avut loc şi o masă rotundă cu titlul "Geografia actuală şi Inteligenţa Artificială", la care mai mulţi cercetători şi profesori universitari geografi şi-au exprimat diferite puncte de vedere privind situaţia actuală şi viitorul inteligenţei artificiale (IA) în geografie.

O sinteză a evenimentului poate fi găsită aici.


______________
În data de 08.12.2023 la Insitutul de Geografie al Academiei Române a fost organizată sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice intitulată "Cercetarea geografică în Antropocen".
Sesiunea a fost dedicată aniversării Acad. Dan Bălteanu la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Pentru mai multe detalii privind desfăşurarea evenimentului vă rugăm să accesaţi următorul document.


______________
În data de 11.12.2023 va avea loc workshop-ul tinerilor cercetători cu tema "Cercetarea integrată a mediului şi dezvoltarea durabilă în Antropocen", organizat de către Insitutul de Geografie al Academiei Române, Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti, Comitetul Naţional "Terra în viitor. Cercetări pentru dezvoltarea durabilă globală" şi Fundaţia Simion Mehedinţi.

Mai multe detalii pot fi găsite aici.


______________
În data de 08.12.2023, Insitutul de Geografie al Academiei Române organizează sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice intitulată "Cercetarea geografică în Antropocen".
Sesiunea este dedicată aniversării Acad. Dan Bălteanu la împlinirea vârstei de 80 de ani.

Mai multe detalii pot fi găsite aici.


______________
În perioada 05.06-06.06.2023 s-a desfăşurat al 2-lea atelier de lucru germano-român cu tema "Human-Environment Interactions in the light of climate change and Sustainable Development Goals: case studies from the Danube Basin" la Universitatea Ludwig-Maximilians, Departamentul de Geografie din Munich.
Discuţiile au fost concentrate asupra subiectelor legate de impactul schimbărilor climatice, dezvoltarea ariilor metropolitane şi modificările de mediu din Bazinul Dunării.
Aplicaţia de teren a cuprins areale din Munich şi aria metropolitană, precum şi din Alpii Bavarezi.

Programul atelierului de lucru poate fi găsit aici.


______________
L'Institut de Géographie de l'Académie Roumaine, l'Institut Français de Roumanie (Bucarest), les Comités Nationaux de Géographie de Roumanie et de France, l'Université de Bucarest (Faculté de Géographie), L'Université "Babeş-Bolyai" de Cluj-Napoca (Faculté de Géographie) et l'Union Géographique Internationale ont le plaisir d'annoncer une cérémonie solennelle et une session de communications scientifiques (les deux réunions avec présence physique) à l'occasion du 150e anniversaire de la naissance d'EMMANUEL de MARTONNE. Les conférences auront lieu le 30 mars 2023, dans l'Aula Magna de l'Académie Roumaine, Calea Victoriei, no. 125, Bucarest.

Plus de détails sur cet événement peuvent être trouvés ici.